Gremo na lepš

Hanoi drugič

Danes sva si vzela čas in šla malo izven stare četrti. Avtobus je poceni prevozno sredstvo, ampak ga skoraj noben turist ne uporablja. Razlog je verjetno ta, da ni tako enostavno dobiti mape avtobusov oz. vprašati kogarkoli, ker ima tukaj skoraj vsak motor in ne vedo, kateri avtobus kam vozi.

 Skratka, šla sva na ogled Hojevega mavzoleja, ki je bil žal zaprt (dva meseca na leto namenijo vzdrževanju). Je pa vse varovano, vojaki v belih oblekah, ki te grdo pogledajo oz. ti piskajo, če se neprimerno vedeš (hodiš kjer ni treba ali pa se usedeš na ploščad od zastave ipd.). Potem sva si ogledala Hojev muzej (slike, predmeti v povezavi z njim, oris njegovega časa, kip, vojni predmeti) v 3 nadstropjih.   

  Nato pa tempeljček na jezeru, precej velikem jezeru. Kar malo nenavadno je, da imajo kar nekaj, sploh ne majhnih, jezer sredi milijonskega mesta.   

 Bila sva tud v vojnem muzeju, kjer je nekaj ta velikih mrcin – par US letal, helikopter, tanki ipd. Komot se tud slikaš ob / na njih.   

  Za kosilo je padla juhica pho bo, najbolj znana jed Vietnama. Po moje najboljša kar sva jih jedla do sedaj. Počasi jih bom mogoče celo vzljubil. Kako jih jesti, je pa cela umetnost – žlica, palčke in skledica.  

 In zvečer grand finale – water puppet show in hoi bia. Ta prva res zanimiva predstava z lutkami v vodi. Ta drugo je lahko in sveže poceni pivo (2dcl je 20 centov). Okus? Mnja, imam raje pravo pivo… Sedaj pa ven iz mesta in proti morju – Cat Ba in Lan Ha bay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hanoi drugič

napisal mitja čas potreben za branje: 1 min
0