Gremo na lepš

Vang Vieng – tubing, masaže in vzporedni svetovi

   

Vang Vieng. No, sva pa tukaj zato našla solidno in ugodno prenočišče (Seng Aloun, 60.000). Se že čuti, da je bil žurerska meka, saj je veliko restavracij s tujo hrano – pice, snitzli, mehiška, indijska, židovska, medtem ko je restavracij z lokalno hrano bolj malo. Tako sva tudi midva pristala v mehiški, tripadvisor “predlagal”. Precej čebulasto v prvo ampak po komentarju, v drugo bolje. Je pa pravi sir za spremembo 🙂 Izgleda pa mesto kar luštno. Je pa nekako tako zvečer kot, če bi žurerski meki prepovedal točit alkohol. Torej zmogljivost restavracij in prenočišč je ogromna, ampak samo delno zasedena. Se vidi, da se preusmerjajo na avanturistične športe in naravo ampak s tem ne morejo pokriti izgube iz žurerskih časov.

 Tubing oz. “šlaufanje” je ena izmed posebnosti Vang Vienga. Seveda tega športa tudi midva nisva smela zamuditi. Ob reki je agencija, plačaš ene 6€ za izposojo tube (traktorska zračnica) in prevoz 4km višje po reki in še enkrat toliko kavcije za tubo. Na roki te markirajo z vodoodpornim flumastrom, da vedo kdo si (dobro, poberejo tudi ime pa hotel). In gremo, 10 minut vožnje, kjer ti že ponujajo prvi “free shot drink”. Greš k reki, se udobno namestiš (rit v vodo) in se prepustiš toku in naravi. Sproščujoče in prijetno. Občasno moraš malo pogledat, da ne zadeneš kakega kamna in dvignit rit, sploh če so manjše brzice. To je pa to, 2h izležavanja, mogoče malo vrtenja za zabavo. Priporočava, dobra izkušnja.Vzporedni svet. Vang Vieng je turistično mesto. Restavracije, prenočišča, ture, štanti, ulice osvetljene, glasba prihaja iz barov. Povsem drugi svet pa je samo eno “ulico” stran na starem letališču. Temačno, prašno, štanti in plastični stolčki, dim se dviga iz žarov. Turistov tam praktično ni razen kakih, ki načrtno zaidejo tako kot midva. Na robu letališča mreža in igrajo neke sorte nožno odbojko.
Masaža. Že od začetka potovanja marsikje ponujajo masaže. Tokrat sva si eno tudi privoščila. Za borih 7€, dobiš uro masaže stopal oz. zraven pašejo še glava, ramena in roke. Branila se tega dodatka ravno nisva. Laočanke so močne in na trenutke kar malo preveč pridno pritiskajo na boleče točke. Deležen si tudi čajčka, namakanja nog in pilinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vang Vieng – tubing, masaže in vzporedni svetovi

napisal mitja čas potreben za branje: 2 min
0