Gremo na lepš

Lefkada – izlet z Ladjico

   

 Da malo prekineva rutino, sva en dan odšla na ladjico, ki pelje do slavnih najlepših plaž Egremni in Porto Katsiki, ustavi pa se tudi na bližnjih otokih Kefalonija in Itaka. Izlet stane 20€/osebo plus 10€, če nimate lastnega prevoza do mesta Nydri. Za 5€ dobite na ladji še povprečen souvlaki (ražnjič iz svinjine) s pomfrijem. Brez pomfrija pač tu v Grčiji ne gre, kajne. 🙂
Ocena? Lahko bi bilo bolje. Res vidiš najlepši plaži, a je tura prenatrpana in se praktično cel dan voziš. Poleg tega štartajo vse ladje ob istem času in zato tudi vse hkrati pridejo za tisto uro in pol na plažo. Horda turistov. Ne vem zakaj ne zamaknejo začetka ali pa, da kdo malo obrne vrstni red postankov. Ker nama ladijski souvlaki ni ravno dišal, sva hotela počakati na kosilo na Kafaloniji, a sva na koncu prišla do njega šele okoli 15. uri na Itaki. Je pa bilo to kosilo več kot odlično, eno najboljših na tem dopustu. Dakos (ovsena žemljica s sesekljanim paradižnikom, feto, olivami, kaprami, rdečo čebulico in drobnjakom) in domači piščanec z divjimi gobicami v vinski omaki. Mnjami. Na ogledu ne manjka tudi zgodba o Onassisu in otoku Scorpios. 

   
Mogoče v vednost še to, da je Egremni plaža sicer dostopna z avtom, a je bil konec leta 2015 na otoku kar močen potres in trenutno (junij 2016) nekatere ceste do plaž še niso popravljene. Plaža Egremni je nekoliko manjša kot prej in trenutno dostopna samo po morju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lefkada – izlet z Ladjico

napisal mitja čas potreben za branje: 1 min
0