Gremo na lepš

Sukhotai, žužki

  Novi Sukhotai kot mesto nič posebnega. Nekaj nastanitev, slaba izbira restavracij, nočna tržnica samo par stojnic ob cesti. Zaradi bližajočega se praznika so cene poskočile tudi za 3x. Zato pa se bolje izkaže staro mesto oz. zgodovinski park. Ostanki templjev s pagodami in budami nekoč precej močnega mesta. Vmes zelenje in jezerca. Če bi bil še kakšen okop poln vode in malo manj prodajalnic bi bilo vse skupaj že kičasto. Edini problem je sonce, ki te žge po 10h uri, ko se ozračje ogreva do 35 stopinj in čez. Obdelala sva osrednji in severno del, ostalo pride morda na vrsto jutri. Vsekakor pa si bova ogledala zaključek praznika Kratong. 

 
Žužki. Dolgo časa sem si jih ogledoval in iskal primeren čas, da jih poizkusim. Zadnjič na tržnici skoraj, a sem imel še tako dober okus po čokolodnem vaflju… Danes pa ni bilo izgovorov, na stojnici ob cesti so izgledali še kar sveži in tako ali tako sva bila namenjena na večerjo. Torej žužki kot predjed. Kaj vzeti? Pa dajmo en miks. Dobil sem ta sočne (od sviloprejke?) in ta tanke črve (bambusove?), ter dva tipa žuželk (manjše – črički in večje – ne vem kaj). Črvi so še šli, žuželke pa bolj s težavo, ker vidiš tipalke in vse dele. In okus? Ta tanki črvi, kot nekaj mastnega, hrustljavega. Ta debeli kot piščanec ali kak rakec. Skratka mastno naokoli, notri pa meso. In žuželke? Hrustljavo zunaj, tekoče/votlo znotraj. Evo pa smo 🙂 Črve lahko še kdaj, drugo pa bi raje izpustil. 😉

  Namig za popotnike: preko priporočila ruskega lastnika picerije sva našla eno malo restavracijo Dear House (za mostom na drugi strani kot Poo in 68000 bar, desno), ki ima spodobno hrano. Drugo priporočilo je bil Dream cafe, kjer naj bi bile cene turistično zasoljene, a imajo dobro hrano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sukhotai, žužki

napisal mitja čas potreben za branje: 1 min
0